1 Ιουνίου- Ημερίδα με τίτλο «Σπάζοντας την Σιωπή: Αντιμετωπίζοντας την Έμφυλη Βία και τις Γυναικοκτονίες»

Stay connected
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην ημερίδα μας με τίτλο “Σπάζοντας την Σιωπή: Αντιμετωπίζοντας την ‘Εμφυλη Βία και τις Γυναικοκτονίες”, η οποία θα διεξαχθεί στη Σκάλα Λακωνίας σε συνεργασία με την ΔΚ Σκάλας, τον φορέα “ΕΞελίσσω”, τον Φιλαθλητικό Σύλλογο ΚΑΡΑΤΕ Σκάλας και την πλειοψηφία Συλλόγων Δήμου Ευρώτα.
Σάββατο 1/6/2024 και ώρα 19:00 έως 20:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκάλας
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, γύρω από τα σοβαρά ζητήματα της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν αρμόδιοι από την Λακωνία. Η διάρκεια της ημερίδας θα είναι μια ώρα και διαδραστική.
Ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, ambassador του φορέα ΕΞελίσσω, ο οποίος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.
Ενωμένοι ας είμαστε δίπλα σε κάθε ευάλωτη γυναίκα, κοπέλα, κορίτσι που μας έχει ανάγκη στον τόπο μας. Αρκεί μόνο να κατανοήσουμε και να εμπεδώσουμε πως: Η Γυναικοκτονία είναι ένας όρος για το έγκλημα μίσους που βασίζεται στο φύλο. Γενικά ορίζεται ως «η δολοφονία γυναικών (ή κοριτσιών) επειδή είναι γυναίκες», συμπεριλαμβανομένων μορφών έμφυλης και σεξιστικής βίας.


Leave a Reply

Translate »
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.
Skip to content